Bekijk ze hier terug: Studio Circulair

In Studio Circulair namen we je  mee in verschillende circulaire onderwerpen. Samen met inspirerende ondernemers, vooruitstrevende bewoners en aanstormende artiesten gaven we de donderdagavond een gouden randje.

 

 

Aflevering 2: hoe circulair is jouw kledingkast? (4 juni)

In aflevering twee duiken we in de wereld van ‘fashion en fabrics’. Als Rotterdammers lopen we er graag modieus bij. Duurzaamheid staat daar nog niet altijd voorop. Vandaar de vraag: hoe circulair is jouw kledingkast eigenlijk? Veel Rotterdammers grepen de lockdown aan om hun kledingkast eens stevig overhoop te spitten. De afgelopen weken werd er wel 12% meer kleding ingezameld. Maar wat gebeurt er met die spullen nadat je ze weggooit? Kan kleding eigenlijk niet veel duurzamer? En heb je eigenlijk wel zoveel nodig? Presentatrice Emma Lesuis bespreekt het met Rotterdams mode icoon Joline Jolink, de innovators van Eigendraads en Kristel Kristelijn van het oer-Hollandse en oer-duurzame Zeeman. Uiteraard ook weer een reportage van Chaimae. Dit keer bij De Wasserij, dé fashion hub van Rotterdam.

 

Aflevering 1: Wat is het recept tegen voedselverspilling? (28 mei)

Ieder jaar gooien we miljoenen kilo’s eten weg in Nederland. Wat? Dat moet toch anders kunnen?! Zeker, en dat kan het ook! In deze aflevering van Studio Circulair onderzoeken we wat het recept is tegen voedselverspilling. Dat doen we o.a. met zero-waste horeca innovator Jack Bean, de enige echte Rotterdamse patatkoning Rocco Ladage en een reportage bij de vrijwilligers van Groenten zonder grenzen.


© fotografie: links – Maarten Laupman, midden – Jan de Groen, rechts – Marc Blommaert.

 

INTERVIEWS

             

 

MIS NIKS!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste circulaire nieuws? Volg ons op social media:

Of meld je aan voor de Rotterdam Circulair-nieuwsbrief.

 

TEASER


Studio Circulair is een productie van: