Nieuw in Rotterdam: Studio Circulair.
Jouw wekelijkse gouden half uurtje!

Studio Circulair is er voor alle Rotterdammers die hun circulaire steentje bij willen dragen of benieuwd zijn hoe ze dat kunnen doen. In deze goudnieuwe online talkshow neemt presentatrice Emma Lesuis je iedere week mee in een ander circulair onderwerp. Samen met inspirerende ondernemers, vooruitstrevende bewoners en aanstormende artiesten geven zij jouw donderdagavond een gouden randje. Studio Circulair: Iedere donderdag live vanuit BlueCity tussen 20.30 en 21.00 uur. Kijken dus!

Aflevering #2: hoe circulair is jouw kledingkast?
4 juni 20:30-21:00

Deze week duiken we bij Studio Circulair in de wereld van ‘fashion en fabrics’. Als Rotterdammers lopen we er graag modieus bij. Duurzaamheid staat daar nog niet altijd voorop. Vandaar de vraag: hoe circulair is jouw kledingkast eigenlijk? Laat het horen in de live uitzending en discussieer mee!

Veel Rotterdammers grepen de lockdown aan om hun kledingkast eens stevig overhoop te spitten. De afgelopen weken werd er wel 12% meer kleding ingezameld. Maar wat gebeurt er met die spullen nadat je ze weggooit? Kan kleding eigenlijk niet veel duurzamer? En heb je eigenlijk wel zoveel nodig? Presentatrice Emma Lesuis bespreekt het met Rotterdams mode icoon Joline Jolink, de innovators van Eigendraads en Kristel Kristelijn van het oer-Hollandse en oer-duurzame Zeeman. Uiteraard ook weer een reportage van Chaimae. Dit keer bij De Wasserij, dé fashion hub van Rotterdam. Kijken dus: donderdag 4 juni van 20.30 tot 21.00 uur live vanuit Blue City! De livestream kun je dan op deze pagina volgen.

Terug kijken – Aflevering #1: Wat is het recept tegen voedselverspilling?

Ieder jaar gooien we miljoenen kilo’s eten weg in Nederland. Wat? Dat moet toch anders kunnen?! Zeker, en dat kan het ook! In deze aflevering van Studio Circulair onderzoeken we wat het recept is tegen voedselverspilling. Dat doen we o.a. met zero-waste horeca innovator Jack Bean, de enige echte Rotterdamse patatkoning Rocco Ladage en een reportage bij de vrijwilligers van Groenten zonder grenzen.


© fotografie: links – Maarten Laupman, midden – Jan de Groen, rechts – Marc Blommaert.

Komende uitzendingen

  • 4 juni: Fashion & Fabrics – HOE CIRCULAIR IS JOUW KLEDINGKAST?
  • 11 juni:  Rotterdams groen – HOT TOWN, CIRCULAIR IN THE CITY
  • 18 juni: Circulair (ver)bouwen – MATERIALEN ZIJN GOUD WAARD
  • 25 juni: Verpakkingen – TIJD OM VERPAKKINGEN AAN TE PAKKEN!
  • 2 juli: Circulaire kansen in coronatijd – HET CIRCULAIRE NORMAAL

             

Discussieer mee!

Heb jij het gouden idee of een circulaire vraag voor één van de gasten? Laat je horen in de chat bij de livestream! Dan kunnen we hier tijdens of na de uitzending op reageren.

MIS NIKS!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste circulaire nieuws? Volg ons op social media:

Of meld je aan voor de Rotterdam Circulair-nieuwsbrief.

TEASER

Studio Circulair is een productie van: