Ingrediƫnten
Soep
Diverse restjes groenten, bijvoorbeeld uien, wortel, aardappelen, prei
3 laurierblaadjes
2 groentebouillonblokjes
Tomaatjes
150 g geitenkaas
100 g kerstomaatjes
50 g zware olijven
1 tl komijnzaad
1 klein bosje selderij
Snoepbrood
4 sneden volkorenbrood (paar dagen oud)
60 g roomboter
100 extra belegen kaas
olijfolie
Bereiding
Soep
Snijd de groenten grof en doe ze (met schil) in een pan met 1 liter water. Voeg de laurierblaadjes en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag tot alle groentes gaar zijn. Pureer de soep. Haal de soep vervolgens door de zeef. Voeg peper en zout naar wens toe.
Tomaatjes
Verhit een pan met anti-aanbaklaag tot deze goed heet is. Doe de komijn in de droge pan en schep de komijn al roerend 1 minuut om in de pan. Neem de pan van het vuur en voeg de tomaatjes en 2 el olijfolie toe aan de nog hete pan. Voeg zout, peper en fijngehakte selderij en gehakte olijven toe aan de tomaatjes.
Snoepbrood
Hak het brood in grove stukken. Meng het brood met 4 el olijfolie. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en bak het brood al roerend bruin en krokant. Neem de pan van het vuur en strooi geraspte kaas over het hete brood.
Serveren
Verdeel de soep over de kommen. Maak de soep af met de tomaatjes met geitenkaas. Serveer het snoepbrood er naast.