Rotterdammers
Inspiratie en informatie voor

Rotterdammers

We willen allemaal prettig leven. Daarvoor hebben we spullen nodig; van spijkerbroek tot stokbrood, van WC-bril tot wolkenkrabber en alles daartussenin. We maken en kopen heel veel spullen en we gooien ook heel veel weg: 98% van de producten die we vandaag kopen, is over een jaar afval. Dat is niet duurzaam én niet houdbaar. Voor de productie van al die spullen zijn namelijk materialen nodig. Die materialen raken op. Denk bijvoorbeeld aan goud, wat nodig is in mobieltjes. Daardoor worden spullen steeds duurder. En het maken van nieuwe spullen is vaak ook niet goed voor natuur en klimaat. Sommige fabrieken stoten bijvoorbeeld giftige rook uit. En ze vervuilen het water.
Duurzamer werken

Het gaat dus niet goed met het klimaat. Samen kunnen we dat veranderen. De gemeente door duurzamer te werken. Bedrijven door duurzamer spullen te maken. En bewoners door duurzamer te leven. En dat is eigenlijk heel simpel. Door minder spullen te kopen en door langer te doen met de spullen die je hebt. Heb je iets nieuws nodig? Koop dat dan liefst tweedehands. Is iets kapot? Laat het dan repareren. En wil je iets écht wegdoen? Geef het dan aan iemand die het goed kan gebruiken. Of verkoop het, via Marktplaats of Vinted. En als je dan toch iets weggooit, zorg dan dat je het goed weggooit zodat het gerecycled kan worden. 

Aan de slag

Weggooien en inleveren
Weggooien en inleveren
Lenen, delen en huren
Lenen, delen en huren
Repareren en onderhoud
Repareren en onderhoud
Voedsel verspilling voorkomen
Voedselverspilling voorkomen
Minder plastic
Minder plastic
icoon van een tas
Duurzaam kopen en verkopen

Contactpersonen

Routeplanner

Welke kringloopwinkels vind je in Rotterdam? Waar kun je spullen laten repareren of iets huren wat je niet perse hoeft aan te schaffen? Op deze routeplanner tref je vele circulaire initiatieven aan.

Helaas kunnen we niet dagelijks controleren of alle informatie nog actueel is. Het kan dus zijn dat sommige informatie verouderd is. Zie je iets wat niet klopt, laat het ons dan weten via info@rotterdamcirculair.nl. Dan passen we het aan!

Zoeken
Wijk
Thema