Voedselverspilling voorkomen

Wist je dat we in Nederland een kwart van ons eten weggooien? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld of warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Als alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel zouden verspillen, besparen we ruim 22 miljoen maaltijden en scheelt dat 33 miljoen kg CO2-uitstoot.  Dat staat gelijk aan twee dagen geen autoverkeer of treinverkeer in ons land.  

Voedselverspilling voorkomen is makkelijker dan je denkt. Gooi geen restjes weg maar maak er iets lekkers van. Of eet het de dag erna als lunch. Let goed op de houdbaarheidsdatum en koop bewuster in tijdens de boodschappen. Op de website van Samen Tegen Voedselverspilling staan veel tips. Lees ze hier.

In Rotterdam zijn ook veel initiatieven die dagelijks bezig zijn om zo min mogelijk eten te verspillen. Bekijk ze op de circulaire routeplanner.

Meld je aan voor de Rotterdam Circulair Nieuwsbrief