
05 Oktober 2025
Rotterdammers
Kralingen-Crooswijk
Voedselbos Workshop – Eikels verwerken
Eikels, de vruchten van de eik, zijn rijk aan zetmeel en werden vroeger vaak verwerkt tot meel. In tijden van schaarste waren eikels een waardevolle voedselbron maar ook tegenwoordig kunnen wij ze in lekkere gerechten verwerken. Van eikelbrood of pannenkoeken tot eikelkoffie en koekjes. Met meer dan 300 verschillende eikensoorten in Trompenburg zijn er volop mogelijkheden om dit vergeten voedsel opnieuw te ontdekken.
Hoe maak je van eikels, die je opraapt, lekker eten?
- Je gaat leren om eikels uit te logen en er smakelijk en voedzaam meel van te maken.
- Je gaat gerechten proeven die met eikelmeel gemaakt zijn.
- We bespreken de eigenschappen van eikelmeel en hoe je eikelmeel kunt toepassen.
- Je gaat naar huis met een hoop nieuwe kennis en recepten die je thuis kan toepassen met misschien zelf geraapte eikels van je volgende wandeling door een bos?
Klik hier voor meer informatie.