Workshop verspillingsvrij koken met chef-kok Perry de Man
De maand december is voor veel mensen een feestmaand. En daar hoort vaak lekker eten bij. Wil jij ideeën voor een betaalbaar, eenvoudig en toch lekker en feestelijk kerstdiner? Doe dan mee met de workshop met chef-kok Perry de Man. En ga samen de markt op voor jouw kerstmenu.
Dit ga je doen
Deel 1: naar de markt
Perry neemt je mee naar de markt op de Binnenrotte. Hier krijg je tips over lekkere en gezonde producten waarmee je een echt feestmaal maakt. Je krijgt volop ideeën voor jouw kerstmenu! Perry kookt graag met producten die je gewoon op de markt tegenkomt. Geen ingewikkelde en dure ingrediënten dus. Maar groente, fruit en andere producten die je voor weinig geld kunt kopen.
Deel 2: samen koken
Na een rondje over de markt gaan jullie weer terug naar de warmte en gezelligheid van de bieb. Daar begint het tweede deel van de workshop. Je werkt jouw ideeën uit in een (vegetarisch) drie-gangen-menu. Perry denkt mee over hoe je jouw producten kunt klaarmaken. En welke ingrediënten (zoals olie, kruiden en specerijen) je nog kunt toevoegen om je gerecht extra lekker te maken. Ook geeft hij tips over hoe je al je ingrediënten kunt gebruiken. Zodat je niets hoeft weg te gooien.
Je gaat naar huis met een kookschrift vol ideeën voor gerechten. Die kun je thuis maken, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen!
Over Perry de Man
Perry de Man is een Rotterdamse chef-kok die houdt van simpel. Hij schrijft kookboeken en presenteert tv-programma’s voor 24Kitchen. Hij bedenkt graag creatieve manieren om te koken met vegetarische ingrediënten uit de buurt. Hij wil zorgen dat er geen eten wordt verspild.
Perry werkt ook voor het programma Het Nieuwe Nassen. Dit programma helpt Rotterdamse restaurants, voedsel-ondernemers en boeren om duurzamer te werken.
Waar en wanneer?
- De workshop is op dinsdag 10 december en start om 9.30. De workshop duurt 3 uur.
- Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen. Schrijf je dus snel in via deze link.