Repareren: goed voor klimaat én portemonnee
Circulair betekent: het duurzamer produceren, bewuster kopen, repareren en beter wegdoen van spullen. En dat moeten we steeds meer gaan doen, want dat is goed voor het klimaat. En voor je portemonnee.
Circulaire subsidie
Kelly vertelt: ‘De reparatiestations hebben we betaald met een circulaire subsidie van de gemeente. Het zijn eigenlijk grote kasten met gereedschap en materialen. Hufterproof gebouwd, zodat je er 24 uur per dag bij kunt. Aan de buitenkant vind je QR-codes naar instructiefilmpjes over reparaties.
Locaties
De stations staan op de stoep bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike aan de Vierhavensstraat (M4H), Pluspunt Noord aan de Noorderhavenkade (Blijdorp) en bij de circulaire voorbeeldstad BlueCity aan de Maasboulevard (Kralingen).
Je kunt er elk moment van de dag je fietsband oppompen, je ketting erop leggen of je remmen onderhouden. Met bijvoorbeeld een hex-sleutelset, verstelbare moersleutel, bandenlichter, schroevendraaier en natuurlijk een goede fietspomp. Je kunt je fiets ophangen aan de stangen om nog gemakkelijker aan je fiets te sleutelen. Je hebt uiteraard wel je eigen binnenband of plakkers nodig.
Je kunt trouwens ook aankloppen bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike en Pluspunt, die je graag verder helpen.