
Plantaardig en verspillingsvrij eten in Blijdorp
Op woensdagmiddag 19 maart vond in Diergaarde Blijdorp een feestelijke lancering plaats van het nieuwe plantaardige kindermenu: de 'Olifantastische Burger'. Dit gerecht is geïnspireerd op het dieet van de Aziatische olifant en bestaat uit een havermoutburger op een tarwebroodje. En in de avond namen gasten deel aan het Grote Nieuwe Nassen Diner. Twee unieke ervaringen in de week van de Circulaire Economie op een unieke locatie in diergaarde Blijdorp.
Plantaardig kindermenu
Blijdorp-directeur Erik Zevenbergen, wethouder Achbar en een Kinderjury onthulden het menu. Het dieet van de olifant, vormde de inspiratie voor dit kindermenu. Die eet immers ook plantaardig. In deze filmserie kan je zien hoe het menu tot stand kwam Keuken Blijdorp: kinderen bepalen het nieuwe kindermenu van de dierentuin.
Grote Nieuwe Nassen Diner
Later die avond opende wethouder Zeegers Het Grote Nieuwe Nassen Diner. Zij haalde aan hoe belangrijk het is dat gemeenten integraal werken op het thema voedsel met externe stakeholders. Veel van die stakeholders waren aanwezig, zoals directeur Toine Timmermans van Samen Tegen Voedselverspilling, Huibert de Leede van de Citydeal, directeur Drift Derk Loorbach en vele anderen.
Tijdens dit evenement werd een viergangendiner met plantaardige gerechten geserveerd, geïnspireerd op de eetgewoonten van verschillende planteneters uit Blijdorp. Tussen de gangen door werd er een inhoudelijk programma geserveerd met een natuurinclusieve boer, innovatieve voedselondernemer, dierverzorgers en de chefs die toelichting gaven op de gerechten & de dieren waarop de gerechten geïnspireerd zijn, de herkomst van de ingrediënten en de voordelen van een meer plantaardig dieet.
Laten we blijven samenwerken en elkaar blijven opzoeken bij het bouwen aan een mooi en gezond voedselsysteem!